cross-usa-bike-challenge-hans-en-ton.reismee.nl

SLC

Een bezoek aan SLC helpt om Amerika en de Amerikanen te leren kennen. In de trein naar het centrum van de stad stapten tegelijkertijd drie welriekende dames in; alle drie een badge met naam en daar onder 'star'. Het gesprek kwam al gauw op 'essential oils'. Het zijn etherische oliën en de grap van deze etherische oliën is, dat het geen olie is. Het is wel overal goed voor. De Iron Cowboy heeft in 50 dagen, 50 hele triathlons in 50 staten gedaan, met behulp van deze oliën. Ze waren op weg naar een conventie. Young Living organiseerde een internationale conventie onder de noemer Fullfill Your Destiny. 30.000 deelnemers, voornamelijk vrouwen. Over een cowgirl werd niet gerept, wel over een man die aan sledehondenraces meedoet en zijn honden behandelt met deze oliën . Overal goed voor dus. Op mijn vraag of het ook goed zijn voor mijn papegaai klonk een zeer beslist 'of course'. Het werd erg gezellig en we kregen ieder een monster. Het heet Ningxia. Het geeft energie, het versterkt en het revitaliseert. Ideaal spul voor een rustdag als deze. Vlakbij ons zat een mevrouw, ook met badge met naam, maar met 'silver'. Hoger in de organisatie dus. De discussie ging over of Young Lving wel of niet een multi-level of pyramide organisatie genoemd mocht worden. De 'mumtrepeneurs' stapten vrolijk uit. Ze namen het luchtig op...

Het tempelpark van de Mormonen is een oase van rust. Wanneer er geen bruiloft gaande zou zijn, was het nog rustiger... bruid en bruidegom zagen er gelukkig uit. De kinderen speelden. Ergens halverwege de 19-de eeuw hoorde Joseph Smith op weg naar het westen de stem van god, en hij begon met het bouwen van een tempel. Hij heeft een indrukwekkend gebouw achter gelaten. Voor het interieur moet je het doen met een maquette in het museum. Een mooie combinatie van soberheid en luxe. Datzelfde geldt eigenlijk voor het hele complex. Statig, niet overdreven versierd en uitstekend onderhouden. Een concertzaal, een ontmoetingszaal, een paar beelden, een blokhut uit de19-de eeuw, meerdere kerken en natuurlijk een Joseph Smith Memorial Building. Een administratiegebouw (met hoge zuilen) met daarop Church of Jesus Christ Latter-Day Saints was blijkbaar niet groot genoeg. Een torenhoog kantoorgebouw daarachter voldoet blijkbaar beter. De administratie moet tenslotte in orde zijn.

Een 30 cm. lang broodje is verkrijgbaar bij Subway in de Foodstore. Het is inmiddels lunchtijd en druk en lawaaierig, mede vanwege de inpandige kinderspeelgelegenheid. Niemand schijnt zich te storen aan de herrie. Men is bezig met lunch, telefoon en gesprekspartner. Zoals zo vaak wordt het schoonmaakwerk gedaan door de laatste groep immigranten, Mexicanen dus, ook in SLC.

Gisteravond met toespraken en veel gelach afscheid genomen van Joe, John, Bill, Rick en Randee. ZIj deden alleen de Western Tour. Vanavond kennismaken met vier nieuwe groepsgenoten. Morgen weer fietsen; ongeveer 60 mijl naar Provo, weer stukje verder weg van de Stille Oceaan.


Reacties

Reacties

johan

Leuk is om in een restaurant bier of wijn te bestellen.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!